Продужени боравак

Датум: 08. Maj 2020 14:24 Категорија: Обавештења

Продужени боравак почиње са радом 11. маја и могу га користити само ученици који су у редовним условима ишли у продужени боравак и чији су се родитељи изјаснили да им је ова услуга неопходна, јер немају никакву другу могућност за чување детета.

ПРАВИЛА  ПОНАШАЊА РОДИТЕЉА ПРИЛИКОМ  ДОЛАСКА И ОДЛАСКА
 
1. Родитељ је у обавези да када доводи дете у школски објекат, обавезно носи маску која прекрива уста и нос.
 
2. Родитељи не улазе у просторије школе, како при довођењу, тако и при прихвату деце на крају дана, већ ће сачекати испред док задужена особа дође по дете или га доведе из боравка.
 
3. Родитељи су у обавези да при довођењу и одвођењу детета из установе задржавају дистанцу од 2 метра са наставницима, другим родитељима и децом, уз минимално задржавање у разговору са задуженим наставником, само ради размене неопходних информација.
 
4. Сваког дана по доласку по дете, родитељ је у обавези да обавести задуженог наставника да ли ће ученик доћи у школу и наредног дана
.КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИШ ОД ИНФЕКЦИЈЕ?
 
1. Редовно пери руке сапуном и водом у трајању од најмање 20 секунди или користи средство за суво прање руку на бази 70 посто алкохола: пре и после јела, после тоалета, после брисања носа, после игре напољу, после дирања носа и уста.
 
 
2. Ако кашљеш или кијаш покриј уста и нос лактом или папирном марамицом. Марамицу одмах баци у канту за отпатке и опери руке.
 
 
3. Труди се да будеш на раздаљини од 2 метра од наставника и другара.
 
 
4. Немој да се рукујеш, љубиш или грлиш са било ким у школи.

 
5. Не дирај очи, нос и уста неопраним рукама.