Pадионица – играоница „Трк у библиотеку“

Датум: 11. Jun 2018 11:17 Категорија: Наше активноси

Наша школа била је домаћин једног несвакидашњег дружења које ће дуго памтити ученици другог разреда. 
Радионица – играоница „Трк у библиотеку“ у организацији удружења грађана „Група 8“ под покровитељством Секретаријата за културу Београда одржана је у библиотеци ОШ „Ђура Јакшић“ у петак, 8. јуна, а водитељ радионице била је Данијела Ђукић, професор српског језика и књижевности.
Програм пројекта „Трк у библиотеку“ има за циљ подстрек најмлађим ученицима да се у слободно време баве читањем и поруку да слободно време могу провести у просторијама библиотеке, у читаоници, читајући и  дружећи се са другом децом. 
 
Програм се бави популаризацијом школских и осталих библиотека, односно приближавањем књижевне уметности најмлађим ученицима основних школа. Деци се представља значај учлањења у библиотеку и уласка у богат свет књиге. На њима близак начин предочавају им се правила коришћења библиотечког фонда, понашања у библиотеци и предности стварања навике читања. Реакција деце на поруке из радионица је тренутна, а ефекти овако стечених увида су трајни и доприносе развоју њихове маште, нивоа опште културе и стицању добрих животних навика.